I fem kommuner i Norge er uføreandelen på over 20 prosent. Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

I fem av landets kommuner ligger andelen uføre på over 20 prosent.

I Søndre Land (21,5), Våler (21,1), Åsnes (20,1) og Eidskog (20,4), alle i Innlandet, og Iveland (20,1) i Agder er andelen over 20 prosent, skriver P4.

– Det er en høy andel. Uten å gå konkret inn på disse kommunene, kan vi se at de har en veldig høy andel eldre i gruppen fra 18 til 67 år, sier Nav-direktør Hans Christian Holte til kanalen.

annonse

Søndre Land-ordfører Anne Hagenborg tror at noe av grunnen til den høye andelen i hennes kommune skyldes at det er en skogkommune.

– Før var det mange som jobbet i skogen. Når den omstillingen kom, med mekanisering, klarte vi ikke å følge godt nok med og mange havnet utenfor arbeidslivet, sier ordføreren.

– Vi har få arbeidsplasser ellers i kommunen, og dermed havner folk utenfor, noe som for mange fører til andre utfordringer når de føler de ikke strekker til. Og det igjen kan føre til uføretrygd på sikt, sier Hagenborg.

annonse

10,4 prosent av arbeidsstyrken i Norge er uføre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon