Et ballistisk missil. Foto Houthi War Media / Handout via REUTERS
annonse
annonse

Houthiene i Jemen skal ha sendt 17 droner og to ballistiske missiler mot en rekke strategiske mål inne i Saudi-Arabia over de siste dagene.

South Front melder at houthienes militære talsperson, brigadegeneral Yahya Sari, hevder at droner ladet med eksplosiver har truffet oljeinfrastruktur tilhørende det statelige saudiarabiske oljeselskapet Saudi Aramco i den østlige provinsen i Jubail og den vestlige byen Jeddah 11. april.

Sari hevdet videre at houthiene angrep militære mål i nærheten av byene Jizan og Khamis Mushait sørvest i Saudi-Arabia samme dag.

annonse

En dag tidligere kunngjorde houthiene at to Qasef-2K-droner eksploderte på den regionale flyplassen i provinsen Jizan og at de hadde tatt ut flere saudiarabiske militærfly som var stasjonert på en flyhangar på Kong Khalid flybase i provinsen Asir.

Verken talspersoner for den saudiarabiske regjeringen eller Aramco har så langt kommentert påstandene, men ifølge den saudiarabiske TV-kanalen Ekhbariya TV, har kongerikets militære skutt ned flere væpnede droner og minst ett ballistisk missil i Jizan-området de siste dagene.

Strategisk bombekampanje

annonse

Siden begynnelsen av april har den jemenittiske gruppen betydelig trappet opp sine droneangrep mot Saudi-Arabia. De går etter saudiarabiske militære anlegg, samt oljeinstallasjoner med jevne mellomrom.

Saudi-Arabia har begrensede midler for å beskytte strategisk viktig oljeinfrastruktur og militære anlegg i sitt territorium.

Norsk sikkerhetsekspert om droneangrep i Saudi-Arabia: – Kan øke i omfang

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon