Jon Helgheim og partileder Sylvi Listhaug. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Linn Stalsberg er Spaltist i Agenda Magasin. Hun kaller Jon Helgheim og Sylvi Listhaug for Fremskrittspartiets egne bad cop og bad cop.

– Disse to Frp’erne har strategisk fordelt partiets budskap mellom seg. Helgheim skal sørve innvandringsmotstanderne, islamkritikerne og rett ut rasistene, mens Listhaug tar jobben med å smiske med næringslivet med krav om privatisering og skattelette, skriver Linn Stalsberg i Agenda Magasin, og legger til hva hun mener:

– Begge pynter budskapene lite diskret; med nasjonalisme og Norge først som topping på kaka.

annonse

Linn Stalsberg er fast spaltist i Agenda Magasin. Hun skriver også i Klassekampen og for Antirasistisk senter.

Les også:  De «gode» menneskenes ondskap, tilfellet Linn Stalsberg.

Stalsberg skriver i Agenda Magasin at når verden blir global og nyliberal, og ens eget land på mange måter blir ugjenkjennelig som konsekvens av dette, kan populistiske partier på høyresiden vinne mye på å dyrke såkalte nasjonale verdier.

annonse

– Dette skjer samtidig som de i praksis driver frem privatisering, oppløsning av velferdsstaten, miljøødeleggelser og alt som nettopp ikke er de gode gamle nasjonale verdiene man skryter av. Dermed tåkelegges politisk praksis av pompøst sentiment, slik at noen hver kan finne det vanskelig å se hva som faktisk pågår.

Hun sier videre at Helgheim som innvandringspolitisk talsmann har jobben med å finne innvandringsperspektivet i enhver pågående nyhetssak. Hun mener at kreativiteten hans er stor, og nå som det er korona som dominerer nyhetsbildet, har Helgheim har funnet frem en av sine mange hundefløyter, og blåser i den natt og dag.

Les også: Professor: – Venstresiden avslører en dyp forakt for ytringsfriheten

– De 12 øverste sakene på Helgheims Facebookside handler om såkalt «importsmitte» fra reisende til land som Pakistan. Her evner han også å flette inn meldinger om økt smitte i bydeler med mange innvandrere i Oslo, skriver Stalsberg.

Om Listhaug skriver Linn Stalsberg at hun søker innpass hos næringslivet, klimanekterne og kapitalistene. Hun sier at Listhaug er pro-bensinbil, pro fortsatt forbruk, men mot bomringer, for fjerning av skatter og avgifter.

Journalist Linn Stalsberg har ikke hørt om venstreekstreme i Norge, krever svar fra PST

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon