Per-Willy Amundsen. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Frp vil gi politiet rett til å kroppsvisitere uten grunn til mistanke.

– Åpenbart i strid med menneskerettighetene, mener jussprofessor.

– Med dette forslaget vil politiet gis rett til å visitere folk helt uten at de må ha en konkret mistanke, sa Frps justispolitiske talsperson Per-Willy Amundsen til Nettavisen.

annonse

Jussprofessor Hans Fredrik Marthinussen stiller seg uforstående til forslaget, og viser til Storbritannia som ble dømt i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen for en tilsvarende lov.

– Dette forslaget til Frp går enda lenger enn det. Det er ingen mistanke om terror, og det er egentlig fritt vilt. Det er helt åpenbart i strid med menneskerettighetene. Ingen norske domstoler vil godta det, og forslaget er helt åpenbart dødfødt, sier Marthinussen.

Per-Willy Amundsen er uenig med Marthinussen og tar kritikken med knusende ro.

annonse

– Jeg mener det utmerket godt lar seg forene med menneskerettighetene. En forholdsmessighet skal ligge til grunn, og det er snakk om begrensede fysiske områder og tidsrom, sier han.

– I så fall bryter både Danmark og Storbritannia disse menneskerettighetene han mener å vise til, sier Amundsen.

Også Sp-politiker Jan Bøhler har tatt til orde for at politiet bør kunne kontrollere alle som går av på ulike T-banestasjoner for kniver og macheter.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon