- Resett - https://resett.no -

Virustiltak: IMF vil innføre solidaritetsskatt for de rike – Høyre og Venstre nekter

Mens BNP har falt, så har de rikeste tjent grovt.

– Under koronakrisen har Europas 100 rikeste til sammen tjent en million ganger mer enn gjennomsnittsinntekten i EU, sier professor i økonomi, Lucas Chancel til DN [1], og legger til:

– Samtidig som BNP falt med 7 prosent i EU, vokste formuen til de hundre rikeste europeiske milliardærene med om lag 344 milliarder kroner. I snitt har hver av disse milliardærene tjent 10 000 ganger mer enn gjennomsnittet.

annonse

Les også: Skatter og avgifter kuttet med 34 milliarder under Erna Solberg [2]

Forskjellene har økt mye under virusutbruddet, og sosiale forskjeller er den viktigste saken for velgerne i årets stortingsvalg, ifølge Norstat.

Det internasjonale pengefondet (IMF) har foreslått en solidaritetsskatt på pandemiens vinnere: Høytlønnede, formuende og svært lønnsomme selskaper.

annonse

– Norge er et av landene i verden som har hatt best forutsetning for å takle et økonomisk tilbakeslag, og det gjør det derfor enda mindre aktuelt å innføre en straffeskatt som dette, sier Linda Hofstad Helleland til DN, og gir en garanti:

– Høyre har absolutt ingen planer om å sende en ekstra skatteregning til norske bedrifter og norske arbeidstakere i kjølevannet av koronapandemien.

Les også: MDG vil øke skatter og avgifter med 32,5 milliarder [3]

Jonas Gahr Støre vil ikke ta stilling til IMFs forslag. Han sier det haster med å få på plass et mer omfordelende skattesystem hvor de med vanlige og lave inntekter betaler mindre, og de med høye inntekter og store formuer betaler mer.

– En midlertidig solidaritetsskatt er ikke nok. Arbeiderpartiet vil sikre at skattepolitikken må bli mer omfordelende på permanent basis.

Ap krever grønt skattekutt [4]

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474