Varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Ble skuffet over ikke å være ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Oslo. 

I boken «Min kamp er din kamp» tar varaordfører og stortingskandidat Kamzy Gunaratnam et oppgjør med «hvite, eldre mannfolk» som hun mener har motarbeidet hennes karriere i Arbeiderpartiet.

«Jeg sto på andreplass på lista, var allerede varaordfører, og alle hadde tatt for gitt at jeg skulle være ordførerkandidat. Også jeg. Konklusjonen min var at selv om jeg mente Arbeiderpartiet ikke skulle ønske seg ordførerrollen, betydde det noe i en valgkamp å ha en ordførerkandidat med flerkulturell bakgrunn,» skriver Gunaratnam ifølge DN i boken som ble lansert i forrige uke.

annonse

Hun forteller at hun ble skuffet da det ikke ble slik og luftet tanken om å gi seg i Oslo-politikken.

«Ja, de mente dette var et ultimatum,» skriver Gunaratnam (33) .

«Det morsomste var å følge akkurat de samme hvite, eldre mannfolka stille ultimatum om at de måtte få gitte plasseringer på en stortingsliste eller gitte posisjoner i byråd, ellers kunne de jo få andre jobber. Men det var selvsagt intet ultimatum. For når det gjaldt akkurat disse menneskene, var de jo uerstattelige.»

annonse

Blir spekulert

Ifølge DN blir det spekulert i om Arbeiderpartiets klimapolitiske talsmann Espen Barth Eide og Oslo Ap-leder Frode Jacobsen er blant dem Gunaratnam sikter til. Gunaratnam er også opprørt over at hun ble vraket i Aps nominasjonsprosess, selv om hun til slutt ble valgt likevel, mens Oslo Ap-leder Frode Jacobsen mistet sin trygge plass på stortingslisten.

– Flere av oss har stått i prosesser hvor våre navn blir diskutert. Jeg har alltid ment at det må vi tåle. Hun er sikkert ikke den siste som vil kjenne på det. Men folk må oppføre seg ordentlig, sier Jacobsen til DN.

Gunaratnam har ikke ønsket å utdype kritkken overfor avisen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon