annonse
annonse

Utenlandske arbeidstakere som allerede er i Norge, får nå forlenget sin oppholdstillatelse. Det er gode nyheter for blant annet landbruket.

I landbruket er det behov for flere sesongarbeidere, og også tidligere har regjeringen forlenget oppholdstillatelsen for å opprettholde matforsyningen i landet. Det er de strenge innreiserestriksjonene som bidrar til mangelen på utenlandsk arbeidskraft i landbruket.

– Landbruket, og særlig grøntnæringen er i en krevende situasjon og forlengelse av oppholdstillatelse er et viktig tiltak, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad, (KrF).

annonse

– Det er flere hundre arbeidere i landet som nå kan få forlenget oppholdstillatelsen sin. Det vil avhjelpe akutte problemer hos en del produsenter som mangler arbeidskraft, sier Bollestad.

Regjeringen sier de gjør det som er mulig for at næringen skal få tilgang på nok utenlandsk arbeidskraft raskt, men innenfor de rammene som smittevernet tillater.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon