Verdens Gang (VG) i Akersgata i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
annonse

Sjøli mener nettets «flate» struktur fører til at pseudokunnskap lett gis like stor tyngde som virkelig kunnskap, noe sjarlataner, fusentaster og lurendreiere vet å utnytte.

Han skriver også at vaksinemotstand er et problem når vi står overfor en utfordring som den vi har nå:

– De tragiske coronadødsfallene etter arrangementet i låven på Gran i påsken, bør være en vekker for oss alle. Ikke minst for oss i media, som altfor lenge har vegret oss for å ta dette underlige fenomenet på alvor, kanskje av frykt for å gi konspirasjonsteoretikere en ropert inn i «mainstreamen», skriver han i VG, og legger til:

annonse

– Kulturen har for lenge blitt avvist som noe sært og smått, og helt på siden av det normale samfunnet.

Les også: – Koronatiltakene er innført av Erna Solberg som et ledd i en plan om verdensherredømme

VG-mannen skriver at vaksinemotstand er en del av protestene mot tiltakene. Men han sier at de igjen er alt fra slike som tror på den «globale elitens» plan for å kontrollere befolkningen, til at vaksine er «unaturlig» og farlig for kropp og sjel.

annonse

– Det er selvsagt en legitim posisjon selv å ville bestemme hva man vil ha inn i egen kropp, men i kampen mot et globalt, dødelig virus kan denne personlige friheten føre til din nestes ufrihet. Det bør selv moderate vaksinemotstanderne tenke nøye gjennom, skriver han, og stiller et spørsmål:

– Kanskje har også meningskorridoren vært for smal, slik at ytterliggående miljøer for enkelt har fanget opp legitim kritikk og spørsmål.

Han skriver videre at nå er det motstand mot tiltakene – ja, mot selve viruset i seg selv – som er motoren i mange av disse miljøene. Han tror også at ideene kan føre til at viruset spres ukontrollert ut i samfunnet fordi de involverte nekter å la seg teste eller opplyse om potensielle smitteveier. Sjølie hevder det er dobbelt tragisk.

Regjeringens vaksineprosjekt er uetisk på grensen til det kriminelle

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse