Brannen i Cape Town er ikke under kontroll. Kraftig vind presser den vestover i retning av storbyen. Foto: AP / NTB
annonse
annonse

NTB melder at en storbrann i Cape Town har rasert deler av universitetet og nærmer seg nå sentrumsområdene i storbyen.

Brannen brøt ut søndag i et område ved foten av det kjente Table Mountain, før den spredte seg til universitetet, hvor flere hundre studenter måtte løpe fra stedet.

I et bygg fra 1930, som huset fakultetet for Afrika-studier, er mye av lesesalen helt ødelagt. Deler av dokumentsamlingen er også gått med i brannen.

annonse

– Noen av våre mest verdifulle samlinger er mistet, skriver lederen for biblioteket, Ujala Satgoor, i en melding på Facebook. Brannvegger og annen beskyttelse har vernet andre deler av bygget.

Bilder viser flammer og røyk fra tak og vinduer i det klassiske bygget med søyleganger. Bygget er foreløpig stengt, og den endelige skadevurderingen vil bli utført når det er trygt ta seg inn i de utbrente lokalene.

Brannmannskapene kjempet mandag fortsatt mot flammene. Vinden presset ilden vestover, i retning av sentrum i Cape Town.

annonse

-Brannen er ikke under kontroll. Vinden er det største problemet. Den gjør det også vanskelig med slukking fra lufta, sier talskvinne for brannvesenet, Jermaine Carelse.

Årsaken til brannen er ukjent, men en person er satt i forvaring, ifølge politiet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon