Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Foto: Philip Davali / Ritzau NTB scanpix via AP /
annonse
annonse

Danmark sender syrisk flyktninger hjem, og vil ikke ta imot IS-barn, det har fått den danske forfatteren Carsten Jensen til å reagere.

– Populismens fremmedhat har under skiftende danske regjeringer i de siste tjue årene blitt opphøyet til statsmannskunst og uangripelig dogme. Av angst for velgertap føyer sosialdemokratene seg etter populismen, skriver han i Klassekampen, og sier sin mening:

– Den lukkede døren er alltid den letteste løsningen i en svart og hvit verden. Ørepropper har blitt den danske regjeringens foretrukne rekvisitt i flyktningpolitikken.

annonse

Les også: Danmark planlegger asylmottak i Afrika eller Midtøsten – vil ha med Norge

Jensen skriver at Danmarks statsminister, Mette Frederiksen har bestemt at de 19 danske barna som oppholder seg i den kurdiskkontrollerte fangeleiren al Hol i Syria, ikke skal hentes hjem til Danmark.

– Barna er overlatt til et helvete av søle, ubehandlede sykdommer, vold og traumer. Lyset til disse barna skal slukkes, latteren forstumme, det oppsøkende, nysgjerrige glimtet i øynene dø bort, kroppene forkrøples, skriver han, og legger til:

annonse

– Men det er ikke bare når det gjelder danske barn i syriske fangeleirer den danske regjeringen går en grusom enegang. Det gjelder også syriske flyktningfamilier i Danmark.

Les også: Danmark viser vei også for Norge – sender syrere uten lovlig opphold tilbake (+)

Forfatteren sier at på tross av protester fra all internasjonal ekspertise, fra FNs høykommissær for flyktninger til Amnesty International, vil Danmark likevel sende syrere tilbake.

– Det er tidens paradoks. Det er oss, folk flest, som må belære politikerne om hva demokratiet innebærer. Demokrati handler ikke bare om rettigheter for oss selv, men også om forpliktelser overfor dem som har bedt om vår hjelp.

Danmark: Rekordmange syrere reiser hjem – innvandringsministeren vil ha flere ut

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon