Svenskene fortviler over volden. Her fra en hendelse i Södermalm i Stockholm i 2019. Foto: Karin Wesslén/TT NYHETSBYRÅN / NTB
annonse
annonse

I løpet av helgen var det flere drap og drapsforsøk i Sverige.

Natt til lørdag ble politiet varslet om opprør i et hjem i Norsjö. En skadd mann ble funnet der og kjørt til sykehus. En kvinne ble arrestert mistenkt for drapsforsøk.

Lørdag klokka 13.15 ble politiet varslet til Alvesta der en mann mishandlet en kvinne i en åpen gate. Da politiet ankom ble kvinnen funnet død. Gjerningsmannen ble arrestert i en leilighet. Lørdag kveld ble det kjent at den arresterte mannen ble arrestert av påtalemyndigheter mistenkt for drap.

annonse

Aftonbladet har snakket med flere personer som var vitne til det brutale angrepet. Blant annet Thomas Johansson, som skal ha kommet kjørende med bilen sin.

– Jeg kommer fra togstasjonen når jeg ser en kvinne vinker etter hjelp. Jeg stopper bilen. Så ser jeg hvordan en mann mishandlet noen som ligger på bakken. Det skjer omtrent 20-30 meter fra bilen min, sier Thomas Johansson.

Johansson skal ha gått ut av bilen sin, og gjerningsmannen skal ha stoppet og forsvunnet. Litt senere kom han tilbake med det Johansson tror var en kniv, skriver VG.

annonse

– I dag angrer jeg bittert på at jeg ikke tok bilen og kjørte på ham. Men du vet ikke helt hva du skal gjøre. Kvinnen som stoppet meg hadde ringt 112 og jeg hjalp til med å snakke med politiet, sier han.

Flere episoder

Rett etter midnatt mellom lørdag og søndag ble en mann utsatt for livstruende vold med ly i Skövde. Natt til søndag ble en ung mann i Kista skutt og drept med flere skudd. Drapet kan være gjengerelatert, melder Samnytt.

Søndag ettermiddag ble en mann i 35-årene blir behandlet for livstruende skader i Värnamo. Tre personer er arrestert mistenkt for involvering.

Søndag kveld ble en mann skutt i Märsta. Mannen ble alvorlig skadet, men var bevisst under transport i et ambulansehelikopter. En mann i 20-årene er arrestert mistenkt for drapsforsøk.

Sverige vs. Norge

I sin artikkel setter Samnytt drapene og drapsforsøkene i kontrast til Norge hvor de skriver at «Samtidigt uppmärksammades det att i Norge har det skett första mord förra veckan – sedan årets början.»

Altså at det i Norge kun har vært ett drap så langt i år. Det skapte reaksjoner i Samnytts kommentarfelt.

annonse

– Man måste älskar det nya Sverige. Mord, skjutningar, sprängningar, kvinnor som slaktas av sina “heders män”, gängvåldtäkter, rånarligor, bedragare, radikal feminism, media som inte kan sluta ljuga, alla myndigheter som ska hjälpa en tänka rätt, falska Sverige bilden som radikalt försvaras, höjda skatter, bilbränder, höjda kostnader, yrkespolitiker som har svart bälte i ljuga. Men inget lugnar ner en som när man försöker somna till en polis helikopter susandes ovanför ens område på NATTEN, skriver en.

– Norge måste vara väldigt väldigt tråkigt, skriver en annen sarkastisk. (Norge må være veldig, veldig kjedelig)

– I Sverige sker ett mord nästan varje dag, i Norge första mordet i år förra veckan!!!
Vad säger detta om Sverige??? Varför har det blivit så??? Finns det något vi kan göra???
Jag har svar på alla tre frågorna!!!! Men det krävs ett riksdagsval, med rätt utfall för att få ordning på VÅRT land!!! skriver en tredje.

Artikkelen i Samnytt har allerede fått nærmere hundre kommentarer.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon