Stovner i Oslo er et av områdene med høy smitte og høy andel innvandrere. Foto: NTB Scanpix
Tetsstasjonen på Rommen i bydel Stovner. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Det ble registrert 3.717 koronasmittede i Norge i forrige uke. Det er 43 prosent færre enn i toppuken (uke 11), viser Folkehelseinstituttets siste ukesrapport.

– I uke 15 fortsetter nedgangen i antall meldte tilfeller siden toppen i uke 11. Det er foreløpig meldt 3.717 tilfeller med prøvedato i uke 15, en nedgang på 23 prosent siden uke 14 og 43 prosent siden uke 11, skriver FHI i rapporten.

Det understrekes at antall testede gikk ned med 13 prosent i forrige uke sammenlignet med uken før. Andelen positive tester går også ned. R-tallet er beregnet til å være på 0,8 i perioden fra 25. mars. Tallet forteller hvor mange en smittet person i snitt smitter videre.

annonse

– Nedgangen i meldte tilfeller sist uke kan i stor grad tilskrives en nedgang i Viken (41 prosent) og Oslo (24 prosent). Til sammen utgjør disse to fylkene 62 prosent av de meldte tilfellene i uke 15. I uke 14 var tilsvarende andel 72 prosent, heter det i rapporten.

Det er NTB som melder dette.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon