Her springer Ma’Khia Bryant mot en jente og prøver å knivstikke henne. Hun ble skutt og drept av politiet.
annonse
annonse

Svarte skylder på politiet etter at 16 år gamle Ma’Khia Bryant ble skutt og drept av politiet.

Politiet i USA har frigitt en video etter at flere medier og svarte aktivister har hisset opp til hat på sosiale medier i forbindelse med drapet på en svart tenåringsjente sist mandag.

16 år gamle Ma’Khia Bryant ble skutt og drept av politiet da hun forsøkte å knivstikke en annen jente. Før politiet la ut video av hendelsen valgte demokraten Cori Bush å skrive dette til sine følgere på twitter:

annonse

– Ma’Khia Bryant var en 16 år gammel baby. Hun ble skutt og drept av politiet i går. Dette er grunnen til at ingen enkelt dom kan gi rettferdighet. Overbevisning redder ikke liv. Dommer slutter ikke med voldelig politiarbeid. Slutt å drepe oss og babyene våre. Stopp.

Flere andre topp-demokrater hengte seg på fordømmelsen av politiet og mange Black Lives Matter-demonstranter protesterte i gatene etter drapet.

annonse

Amanda Gorman, som talte i Joe Bidens president-innvielse, skrev på Twitter at Bryant var «et barn, et barn, et barn».

Politiet har nå frigitt en video av det som skjedde.

Opptakene viser en slåsskamp hvor flere ungdommer er involvert. 16-åringen som blir skutt, slåss med en jente i det hun tar frem en kniv og prøve å knivstikke henne. Politibetjenten ser hva som skjer og skyter Bryant.

Den nå avdøde 16-åringen skal ha gått til knivangrep mot flere andre jenter på åstedet.

annonse

– Familien løy

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter politiet-videoen.

Mange mener topp-politikere og mediene har hisset opp stemningen i det som var et nødvendig inngrep av politiet.

– Etter å ha sett Ma’Khia Bryant-kameraopptakene på kroppen, er et par ting klare. Familien hennes løy fullstendig om hva som skjedde. Jeg er ikke enig i beslutningen om å skyte, men denne offiseren kommer aldri til å bli siktet; hun hadde en kniv og prøvde å stikke flere mennesker, skrev en person på Twitter.

Video-journalisten Andy Ngo ble intervjuet av Sky News Australia.

Ngo mener BLM-aktivister har spredt løgner i forbindelse med drapet.

Hendelsen skjedde i byen Columbus i delstaten Ohio, omtrent 30 minutter før dommen for politidrapet på George Floyd falt. Der ble den tidligere politimannen Derek Chauvin funnet skyldig i alle tiltalepunkter, etter at han i mai i fjor hadde presset kneet sitt mot nakken hans i over ni minutter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon