Daglig leder Shabana Rehman i stiftelsen Født Fri klaget på Imdi etter kuttet i statsstøtten. Foto: Heiko Junge / NTB
Daglig leder Shabana Rehman i stiftelsen Født Fri klaget på Imdi etter kuttet i statsstøtten. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Lover å behandle saken så raskt som mulig. 

I en rapport til Kunnskapsdepartementet, som behandler klagen på vedtaket i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDis), anbefaler konkursboet at Født Fri sin klage blir tatt til følge.

Det var Oslo byfogdembete som opprettet bostyret etter at stiftelsen slo seg konkurs tidligere i år. Da ba Kunnskapsdepartementet bostyret om kommentarer i forbindelse med Født Fris klage på Imdis stopp av støtten til Født Fri.

annonse

Nå skal Kunnskapsdepartementet behandle saken, men kan ikke gi noe svar om hvor lang tid det vil ta.

– Begge parter i saken har fått mulighet til å gi tilleggsopplysninger og vi mottok de siste dokumentene på mandag. Vi kan ikke si et nøyaktig tidspunkt for når vi er ferdig med saksbehandlingen, men avslutter saken så raskt vi kan, sier fagdirektør Åsmund Eide i Kunnskapsdepartementet.

Resett har fulgt opp med spørsmål om hva osm vil skje om Født Fri nå vil få medhold i klagen og om det vil kunne bety at organisasjonen vil få tilbake statsstøtten, eller om Stortinget vil måtte gjøre et nytt vedtat om dette. Dette spørsmålet har ikke blitt besvart.

Født Fri fikk pengestøtten kuttet – nå bes departementet omgjøre beslutningen

annonse

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon