MDGs Lan Marie Berg ber statsminister Erna Solberg (H) komme med en garanti for at Norge ikke vil sabotere de nye klimainitiativene fra USAs president Joe Biden. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Lan Marie Berg ber statsminister Erna Solberg garantere at Norge ikke vil motarbeide USAs president Joe Biden på klima, skriver NTB.

– Jeg ønsker meg en tydelig garanti fra regjeringen for at Norge ikke vil motarbeide forslag om å stanse subsidier til fossil energi eller begrensninger på oljeboring i Arktis, sier Berg.

– Jeg er bekymret for at den norske regjeringens aggressive oljepolitikk bidrar til å sabotere framdriften på Bidens toppmøte, sier MDG-profilen, som er byråd for miljø og samferdsel i Oslo og MDGs førstekandidat i hovedstaden.

annonse

– Norge er et lite land, men vi er en stormakt som energinasjon og som en sentral aktør i Arktis-samarbeidet, der Biden ønsker et moratorium mot oljeleting, sier hun.

MDGs landsmøte gikk tidligere i vår inn for full stans i tildelingen av nye letelisenser i Norge og utfasing av norsk olje- og gassvirksomhet innen 2035.

SVs partileder Audun Lysbakken frykter at Norges troverdighet kan stå på spill.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon