Migranter okkuperer nå mange av turisthotellene på kanariøyene. Her er noen menn på balkongene utenfor rommene sine i Playa del Ingles. Foto: DESIREE MARTIN / AFP
annonse
annonse

Migranter skal ha kastet stein mot innbyggere som konfronterte en person med sverd.

En gruppe migranter som angivelig skal ha blitt utvist fra hotellene de bodde på tidligere på grunn av dårlig oppførsel, brukte vold mot innbyggere som konfronterte en migrant som hadde truet en kvinne med sverd, skriver Canariavisen.

Hendelsen skal ha skjedd i Maspalomas sør på Gran Canaria. Store styrker fra det nasjonale politiet rykket ut til et område like ved Bellavista-senteret etter en melding om en migrant som truet en kvinne med sverd mandag kveld.

annonse
Migranter ankommer Kanariøyene. Foto: AP/Javier Bauluz

Innbyggere i området konfronterte vedkommende migrant, og ble da møtt av flere andre migranter som begynte å kaste steiner som traff flere parkerte biler i området, ifølge Europa Press.

Av de fire personene som ble pågrepet i aksjonen skal tre ha vært tidligere straffet, blant annet for tyveri og voldelig ran etter at de ankom Kanariøyene.

Øygruppen har opplevd en kraftig vekst av migranter etter at myndigheter trappet opp innsatsen for å få stoppet båtmigrantene som prøver å ta seg over Middelhavet fra Nord-Afrika.

Ti-dobling av antallet afrikanske migranter til Kanariøyene, systemet er sprengt

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon