Det er 20 ganger større sannsynlighet for å oppleve mindre blødninger som neseblod hos dem som har fått vaksinen fra AstraZeneca enn dem som har fått fra Pfizer eller Moderna, viser en undersøkelse fra FHI. Illustrasjonsfoto: Peter Dejong / AP / NTB
annonse
annonse

NTB meler at EUs legemiddelbyrå anslår at 1 av 100.000 som får AstraZeneca-vaksinen får de alvorlige bivirkningene med blodpropp og lavt antall blodplater.

EMA har gjennomført en sammenligning av hvor mange sykehusinnleggelser og dødsfall vaksinen kan avverge, sett opp mot hvor mange som får bivirkningene.

Når det gjelder sykehusinnlagte og antall intensivpasienter, avverger vaksinen ifølge EMA flere tilfeller enn bivirkningene skaper for alle aldersgrupper i land med høyt smittetrykk.

annonse

Kun for de yngste i land med lavt smittetrykk blir det flere alvorlige tilfeller av bivirkninger enn innleggelser på intensiven vaksinen avverger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon