Oslo 20210419. Justis- og beredskapsminister Monica Mæland etter høringen i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget om planlagt salg av Bergen Engines. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

NTB melder at en lovendring gjør at utlendinger som er utvist som følge av handlinger som medførte fengselsstraff, men blir værende i landet ulovlig, kan straffes hardere.

Lovendringen, som trer i kraft 30. april, gjør at straffen for ulovlig opphold i disse tilfellene settes til fengsel i inntil to år. I dag er strafferammen inntil seks måneders fengsel.

– Det er viktig med strenge tiltak som bidrar til at utlendinger som har blitt dømt for alvorlige straffbare handlinger, respekterer avgjørelser om utvisning og forlater landet, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

annonse

Endringen av utlendingsloven er enstemmig vedtatt i Stortinget.

– Ulovlig opphold er skadelig for tilliten til systemet. En del personer med ulovlig opphold begår ny kriminalitet eller jobber svart mens de er i Norge, og i noen tilfeller er det svært krevende å få til tvangsretur, sier Mæland.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon