Gardermoen, NORGE 20201017. Jon Engen-Helgheim, stortingsrepresentant og Innvandringspolitisk talsperson på talerstolen under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

NTB melder at regjeringen ikke vil gjøre som Danmark og sende tilbake syriske flyktninger nå. Over 30.000 flyktninger får derfor trolig bli i Norge for godt.

Danmark har vedtatt en omstridt returnering av syriske flyktninger, men Norge anser ikke Syria som trygt nok til å sende tilbake flyktninger nå, ifølge TV 2.

Både Justisdepartementet og Utlendingsdirektoratet (UDI) bekrefter at det ikke gjøres endringer for de syriske flyktningene nå.

annonse

Det betyr at flyktningene trolig får bli i Norge for godt, sier Frps innvandringspolitiker Jon Helgheim.

– Vi har en mye mindre mulighet til å følge opp danskenes linje, for veldig mange av de syrerne som har kommet til Norge, har fått permanent opphold allerede, og da kan aldri de sendes ut, selv om det blir trygt, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon