Guri Melby. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse
annonse

Stortinget kommer nok til å skrote rusreformen. Men Venstre har ikke gitt opp en avkriminalisering av narkotika.

– Jeg er mest spent på om vi får teknikken på landsmøtet til å funke, sa Venstre-leder Guri Melby lattermildt til NTB mandag. De skal ha et digitalt landsmøtet.

Men i programkomiteens forslag til landsmøtet har de lagt frem følgende: «Når det gjelder cannabis mener vi at det foreligger nok internasjonal kunnskap og erfaringer fra andre land til at fordelene for samfunnet ved en regulert omsetning synes å oppveie ulempene. Vi vil derfor vurdere streng og kontrollert omsetning av cannabis, for eksempel gjennom apotek.»

annonse

– Mange mener vi må fokusere på rusreformen, og få gjennomført den først, og at det bør være det store prosjektet for Venstre, sier Sveinung Rotevatn, og legger til:

– Avkriminaliseringsspørsmålet er et prinsipielt spørsmål, om hvorvidt det er riktig å straffe folk for å skade seg selv. Hvorvidt man skal tillate regulert omsetning, er mer et spørsmål om skadeomsetning. Noen er for det, andre er mer skeptiske til det.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon