Leif Einar "Lothepus" Lothe. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Finnes strukturell rasisme i Norge? Ja visst gjør det så. Men den kommer ikke fra dem du tror.

Vi bombarderes i media av beskyldninger om rasisme utført av hvite middelaldrende menn. Ofrene beskrives alltid som mørkhudede, flerkulturelle og ikke etnisk norske.

Men stemmer egentlig dette?

annonse
Pøbel forsøker å banke opp medlemmer av SIAN. Er ikke det egentlig rasisme i henhold til rasismeparagrafen? Foto: Heiko Junge / NTB

For å finne ut av dette må vi først se på begrepet rasisme, og hva det egentlig betyr i dag. I § 185 i straffeloven av 2005, populært kalt rasismeparagrafen, så kan vi lese:

«Forbud mot diskriminerende eller hatefulle ytringer rettet mot noens hudfarge, etnisitet, religion, livssyn, seksuelle legning eller funksjonshemning.»

La oss ta for oss hudfarge først. Hvor mange i Norge i dag kommer med diskriminerende eller hatefulle ytringer mot noen på grunn av deres hudfarge? Det finnes noen. Det gjør det. Det samme gjelder etnisitet. Tore Tvedt og en håndfull tullinger som ikke vet bedre, går nok under denne kategorien.

NRK forteller om utbredt rasisme i Helse-Norge: – Det er hele tiden snakk om at alle muslimer er terrorister

annonse

Så har vi religion. Der er muslimene verst. De diskriminerer og kommer med hatefulle ytringer og tyr sågar til vold mot dem som er kristne eller kritiserer deres egen religion. Så finnes det igjen en håndfull etniske norske tullinger som gjør det samme som enkelte muslimer.

Når det gjelder seksuell legning, så er igjen muslimene verst. Akkurat på samme måte som tidligere finnes det også her etniske norske som kommer med hatefulle ytringer mot dem som har en annen seksuell legning. Men de steiner dem ikke eller dytter dem ut av høye bygninger.

Når det gjelder funksjonshemming, så tror jeg det er den gruppen som opplever minst rasisme i Norge i dag.

Da står vi igjen med livssyn. Hva er egentlig det? Ifølge Store norske leksikon, så kan livssyn være brukt om trossamfunn, men også om moral. Hvis vi tar utgangspunkt i det siste og tar med oss at moral er normer, verdier og holdninger som avgjør hva som er rett og galt eller godt og dårlig, så står vi overfor en situasjon som er ganske spesiell.

Det betyr nemlig at politikere, politisk korrekte og folk som får en følelse av overlegenhet ved å bruke begreper som rasist om andre, faktisk er de virkelige rasistene.

Uføretrygdet kvinne (64) ble trakassert av ungdommer – dømt for rasisme (+)

Vet Lothepus og Græsvik at de bryter rasismeparagrafen ved å bruke hatefulle ytringer mot Charter-Svein når han kun følger sin egen moral om hva som er galt og riktig? Hvor er media egentlig? Hvorfor skriver de ikke om dette? Hvorfor tar ikke politiet tak i dette og bøtelegger Lothepus for sine hatefulle ytringer både mot Charter-Svein og alle som leser Donald Duck?

annonse

«Dere må skamme dere, herfra til helvete. Reis hjem og bruk de siste hjernecellene til å lese Donald Duck, så kan du se på bildene for teksten forstår du faen meg ikke. Det er så dumt at jeg griner.», sa Lothepus om dem som var med på koronademonstrasjonen.

Er ikke dette en hatefull ytring?

Tenk deg følgende scenario nå: Lothepus sier nøyaktig det samme om Kamzy Gunaratnam og alle som hører på henne under en demonstrasjon mot rasisme, eller Lothepus sier nøyaktig det samme om Greta Thunberg og alle som hører på henne under en klimademonstrasjon.

Hvordan tror du mediene, politikere og andre mer eller mindre bevistløse ville ha reagert da?

Foto: REUTERS/Ilze Filks

Ville det ha vært en unison enighet med sprengningseksperten da mon tro, eller ville politiet ha banket på døren hans?

Svaret på dette tror jeg vi alle vet, om vi vil det eller ikke.

Strukturell rasisme er i høyeste grad et stort problem i Norge. Media, politikere, kjendiser, muslimer og andre politisk korrekte og profilerte samfunnstopper, kan uforstyrret og ustraffet utøve sine rasistiske holdninger overfor dem som har et annet livssyn, moral og verdier enn dem selv.

De virkelige rasistene i dette landet sitter ikke i et mørkt kjellerrom og troller på nett, men vandrer rundt på Stortinget, i Akersgata, i moskéene og på folks TV-skjermer. Det er virkeligheten i dagens Norge.

Man kan ikke forandre egen etnisitet eller opphav – så lev med det

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon