Oslo 20210407. Nestleder i Frp Sylvi Listhaug taler til Stortinget onsdag i forbindelse med at regjeringen legger frem planen om gjenåpning av samfunnet etter koronapandemien. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Regjeringen har gjort for lite for å stoppe importsmitte gjennom pandemien, mener Frps Sylvi Listhaug, ifølge NTB.

– Det sviktet på importsmitte. Det har Fremskrittspartiet påpekt over lang tid, sa Frp-nestlederen i debatten etter statsministerens redegjørelse om Koronakommisjonens rapport.

Kommisjonen konkluderer med at regjeringen manglet en plan for å håndtere importsmitte da det høsten 2020 kom en ny smittebølge i Europa. Dette skjedde til tross for at både Helsedirektoratet og FHI vurderte importsmitte som en stor risikofaktor.

annonse

– Allerede i august i fjor tok Fremskrittspartiet til orde for obligatorisk testing på grensen. Grunnen var økende smitte og økende importsmitte.

I desember ble tiltaket stemt ned i Stortinget, men i januar ble det innført.

Listhaug trakk også frem at Frp mener det er nødvendig med en granskning av Norges vaksinestrategi, og hun understreket at det er viktig å stille opp for dem som trenger det i kjølvannet av denne krisen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon