Ove Trellevik (H). Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Mener høy innvandring fører til økte forskjeller.

Under SVs landsmøte i helgen ble regjeringens sosialpolitikk kraftig kritisert. Partileder Audun Lysbakken mener at regjeringen aktivt bidrar til økte sosiale forskjeller, og ønsker kraftfulle tiltak mot fattigdom.

Det fremgår imidlertid av tall fra SSB at høy innvandring er en vesentlig driver når det kommer til økningen i barnefattigdom i Norge. 87 prosent av økningen i barnefattigdom siden 2006 skyldes innvandring, ifølge SSB.

annonse

Reagerer

Høyre reagerer derfor på angrepene fra ytre venstre.

– SVs politikk vil gi økt innvandring til Norge. Vedums venner på ytre venstre vil gi amnesti til migranter som har opphold seg ulovlig i landet i 10 år, øke antall kvoteflyktninger, liberalisere asylretten, gi statsborgerskap uten krav til norskkunnskaper, og gi permanent opphold selv om man mottar sosialhjelp, sier Høyres innvandringspolitiske talsmann Ove Trellevik til Nettavisen.

annonse

– Hvis målet er mindre fattigdom, bør SV stramme inn sin innvandringspolitikk og i stedet hjelpe i nærområdet. Det vil også gjøre integreringen enklere, da altfor få migranter har forutsetninger for å enkelt kunne integreres i høykostland som Norge, sier Trellevik.

SV ønsker også å øke antall kvoteflyktninger til minst 5.000 i året.

Barnefattigdom – en villet tilstand?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon