Charter-Svein kaster et munnbind på bålet i forbindelse med corona-demonstrasjon i Oslo. Men han er ikke representativ, skal vi tro undersøkelse, Foto: Heiko Junge
annonse
annonse

Debattansvarlig Selma Moren i Dagsavisen mener Charter-Svein er på bærtur etter hans opptreden i NRK.

Hun mener videre at han har mistet det koselige preget sitt, etter han sluttet å drikke øl på TV og begynte å brenne munnbind utenfor Stortinget.

– Det er fristende å bare kalle han ko-ko, men Svein har ikke dukket opp fra intet, skriver hun i Dagsavisen, og legger til:

annonse

– En konspirasjonsteoretiker er ikke en konspirasjonsteoretiker alene. Noen har snakka sammen her.

Les også: Corona-krangel mellom reality-kjendiser på Debatten: – Vaksinepass er en total katastrofe

Moren mener at Svein Østvik representerer en gruppe redde, sinte nordmenn, som tyr til alternative fakta når det som er realiteten blir for ubehagelig.

annonse

– Du ser dem i bakgrunnen på brenne-munnbind-bildene, og du ser dem definitivt på Facebook og i kommentarfeltene. De forsvinner ikke bare fordi vi slukker lyset og lukker døra.

Les også: Illsint Fredrik Græsvik avslutter vennskapet med «Charter-Svein» etter brenning av munnbind (+)

Moren mener det er problematisk å løfte frem konspirasjonsteoretikere på seriøse debattarenaer. Årsaken til det, mener hun er at de potensielt når flere med budskapet sitt, og fremstår som mer seriøse.

– Derfor er det så viktig at NRK stilte med tidenes ammunisjon. Et lag av eksperter som evner å gjøre seg forstått, og som klart og tydelig kan forklare hvorfor disse teoriene ikke stemmer, men hun er skeptisk:

– Jeg tror ingen av ekspertene i gårsdagens sending klarte å omvende Svein Østvik.

Dagsavisen har ansatt en selvmedlidende sutrekopp som debattredaktør

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon