En kvinne er bekreftet død etter en skyteepisode på Frogner i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse

En kvinne er bekreftet død etter en skyteepisode på Frogner i Oslo. Politiet har pågrepet en mann i en bil på E18.

Den drepte kvinnen var i 50-årene og kom til Norge fra Tyrkia da hun var liten. Den siktede mannen har bakgrunn fra Pakistan og heter Sajid Rauf Malik. Han er i 30-årene og bosatt i Bærum.

Motivet skal kunne knyttes til en økonomisk tvist mellom kvinnen, hennes nå avdøde ektemann og den antatte gjerningsmannen. Kvinnen er av tyrkisk opprinnelse, hennes ektemann, som døde i 2018, var etnisk norsk.

annonse

Den antatte gjerningsmannen er dømt til å betale erstatning til kvinnen og skylder  henne ifølge VG 12 millioner etter en byggekonflikt.

Retten konkluderte ifølge Dagens Næringsliv med at prosjektleder Sajid Rauf Malik, som var styreleder og daglig leder i selskapet M-Procon as, opptrådte erstatningsbetingende uaktsomt. Retten ser også årsakssammenheng mellom de ansvarsbetingende forhold og de økonomiske tap som ekteparet er påført.

– Ingen familierelasjon

annonse

Mannen er ikke avhørt ennå. Han har en advokat som han har kontakt med, men det er ikke oppnevnt en forsvarer. Politiet opplyser at de ønsker å avhøre mannen i dag.

– Det er ingen familierelasjon, men mer en relasjon knyttet opp mot noe mer forretningsmessig. Det kan være en sivilrettslig konflikt og muligens dreie seg om en pågående sak, sier leder for etterforskning og etterretning i Oslo-politiet, Grete Metlid, under en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Skutt på åpen gate

Kvinnen skal ha blitt skutt på åpen gate i Tostrups gate på Frogner, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt sier til Aftenposten.

Politiet sier at de foreløpig ikke vet noe om relasjonen mellom den døde og mannen som er pågrepet.

annonse

– Ut fra det vi har av informasjon nå, er det ikke noe som tilsier at flere personer var involvert, men vi vil selvfølgelig etterforske det, sier Stokkli.

– Det er ingen indikasjoner på at dette er tilfeldig, så vi har grunn til å tro at det er en kobling. Vi jobber på spreng med å finne ut om det er en kobling mellom offeret og personen som er pågrepet, sier Stokkli.

Et vitne sier han hørte tilsammen seks skudd.

Skytingen skal ha skjedd på Frogner i Oslo.

– Det lå en blødende person på gata, sier et forbipasserende vitne til VG.

Han forteller at det er tre til fire personer på plassen og flere politibiler.

– Det så ut som de jaktet på noe, sier han.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli sier til NRK at personen som politiet har kontroll på, ble pågrepet et stykke unna.

annonse

– Vi mistenker at det er gjerningspersonen. Det er funnet et skytevåpen som vi anser som drapsvåpenet, sier Stokkli.

Jørgen Granberg har bidratt til denne saken. 

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse