Drapet skjedde på åpen gate på Frogner i Oslo. Foto: NTB Scanpix
Drapet skjedde på åpen gate på Frogner i Oslo. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Dømt for kidnapping. 

I en tidligere utgave av denne saken skrev Resett at Malik hadde tilknytning til B-gjengen. Dette er feil. Resett beklager saken.

Flere politikilderkilder opplyser til Resett uavhengig av hverandre at drapssiktede Sajid Rauf Malik skal ha bakgrunn fra et organisert kriminelt gjengmiljø i hovedstaden, før han senere slo seg opp i eiendomsbransjen.

annonse

Rauf Malik skal ha hatt tilknytning til Oslos gjengmiljø. En kilde med kjennskap til det kriminelle undergrunnsmiljøet i hovedstaden beskriver ham som en «løpegutt» for en av de beryktede gjengene styrt av personer med pakistansk opprinnelse.

Malik har også en dom mot seg fra Oslo byrett i desember 2000. Da han var 19 år gammel, skal han sammen med flere kamerater ha brukte vold for å tvinge en mann inn i sin egen Mercedes. Deretter kjørte de rundt på Oslos østkant med fornærmede sittende i bilen, før de til slutt slapp ham løs, skriver TV 2.

Kom til Norge

annonse

Drapsofferet Fevziye Kaya Sørebø var i 50-årene og kom til Norge fra Tyrkia da hun var liten. Hun har blant annet jobbet som tolk. Den siktede har bakgrunn fra Pakistan og heter Sajid Rauf Malik. Han er i 39 år og bosatt i Bærum.

Motivet skal kunne knyttes til en økonomisk tvist mellom kvinnen, hennes nå avdøde ektemann og den antatte gjerningsmannen, i forbindelse med en byggesak der den drapssiktede var prosjektleder.

– Jeg bistår Malik i en sivil rettstvist og har ingen kommentarer til hvilke opplysninger politiet lekker ut i denne omgang, sier Maliks sivilrettslige advokat Per Conradi Andersen til Resett.

Dømt

Den antatte gjerningsmannen er dømt til å betale erstatning til kvinnen og skylder  henne ifølge VG 12 millioner etter en byggekonflikt.

Retten konkluderte ifølge Dagens Næringsliv med at prosjektleder Sajid Rauf Malik, som var styreleder og daglig leder i selskapet M-Procon as, opptrådte erstatningsbetingende uaktsomt. Retten ser også årsakssammenheng mellom de ansvarsbetingende forhold og de økonomiske tap som ekteparet er påført.

Den drepte og den siktede skal ha blitt kjent for flere år siden. De hadde barn som gikk sammen på barnehage og skole og møttes også i sosiale sammenhenger, skriver Aftenposten.

Etter at avdøde og ektemannen kjøpte to eiendommer, ble Malik hyret inn som rådgiver og prosjektleder for bygningsarbeid på de to adressene.

Etter feil som ble avdekket, startet en konflikt som fortsatt pågår.

annonse

Første søksmål fra avdøde kom i 2018. Og i 2019 krevde hun erstatning fra Malik. Kravet lød på 13,7 millioner kroner for grov uaktsom rådgivning og prosjektledelse.

Gjennom flere rettsprosesser har beløpet mannen skylder kvinnen, blitt justert både opp og ned, skriver Aftenposten. Den siktede for drapet har ved flere anledninger forsøkt å anke dommene. Det har ikke ført frem.

Like før jul i 2020 ble en ny dom avsagt i konflikten mellom de to. Oslo tingretten dømte mannen til å betale 11,8 millioner i erstatning. I tillegg ble han dømt til å betale saksomkostningene til Fevziye Kaya Sørebø.

Nå er hun altså drept.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon