Norge kan få egne vaksinebevis. Foto: Pixabay
Norge kan få vaksinbevis. Foto: Pixabay
annonse
annonse

Norge må få på plass vaksinepass som gjør det mulig å gjennomføre kulturarrangementer.

– Motstandere mot vaksinepass løfter frem argumenter som urettferdighet, forskjellsbehandling og diskriminering. Dette er gyldige og redelige innvendinger, skriver Hans Ole Rian i Klassekampen.

– Likevel blir slike argumenter tomme i et samfunn hvor smitteverntiltakene allerede rammer forskjellig og som hele veien har straffet noen, mer enn andre.

annonse

Hans Ole Rian er forbundsleder i Creo, et forbund for kunst og kultur tilsluttet LO. Forbundet organiserer musikere, kirkemusikere, musikkpedagoger, operasangere, ballettdansere, sufflører og inspisienter, og har over 8.000 medlemmer.

Les også: Raymond Johansen ønsker vaksinepass – vil gi frihet til de som har tatt vaksinen

Rian skriver at tiltakene har vært katastrofale for kulturlivet. Samfunnet er tømt for kulturopplevelser, inntekter, omsetning og verdiskapning har gått tapt. Han mener videre at kulturlivet er næring, og like avhengig av publikum, som Ikea er av kunder.

annonse

Derfor mener han at vaksinepass vil gi kulturlivet mulighet til å bygge seg opp igjen og skape kultur, men også arbeidsplasser og inntekt.

– Det norske sosialdemokratiet er bygget opp av ideen om fellesskap. Vi ofrer noe for å dra hverandre opp. Norge trenger en form for vaksinepass for å kunne gå en lysere fremtid i møte.

Vil legge press på de som ikke ønsker å ta coronavaksinen

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon