Aleksej Navalnyj opptrådte torsdag offentlig for første gang siden han avsluttet en sultestreik, på videolink til en rettssal i Moskva. Foto: AP / NTB
annonse
annonse

Russiske myndigheter vil sette den fengslede russiske systemkritikeren Aleksej Navalnyjs nettverk av kontorer i Russland på ekstremistlisten. Derfor stenger de nå ned.

– Dessverre er det umulig å jobbe under slike omstendigheter. Vi nedlegger offisielt nettverket av Navalnyjs hovedkvarterer, sier en av Navalnyjs allierte, Leonid Volkov, på meldingstjenesten Telegram torsdag, ifølge NTB.

Volkov sier at det ikke vil hjelpe å gi kontorene et nytt navn.

annonse

Tidligere denne måneden ba påtalemyndigheten i Moskva en domstol om å sette både Navalnyjs regionale kontorer og hans antikorrupsjonsorganisasjon på den russiske ekstremistlisten. Det vil gjøre gruppens virksomhet ulovlig, og både medlemmer og tilhengere ville bli eksponert og risikere lang fengselsstraff.

Torsdag viste Navalnyj seg for første gang siden han avsluttet en sultestreik, på en videolink fra et rettsmøte. Han så avmagret ut, men hadde krefter til å dundre løs mot myndighetene i en følelsesladet tale.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon