Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
annonse

NTB melder at statsadvokaten har tatt ut tiltale mot 16-åringen som ble siktet og pågrepet av PST i februar for forberedelser til en terrorhandling.

16-åringen har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen. Han har hele tiden nektet straffskyld. 18. mai må han møte i Oslo tingrett.

PST mener han hadde konkrete terrorplaner i Norge og forberedte disse, ifølge Nettavisen , som først omtalte saken.

annonse

Det er statsadvokat Marit Formo som har tatt ut tiltalen etter straffelovens paragraf 131, tredje ledd.

– Jeg mener at PST avverget et mulig terrorangrep i Norge ved å pågripe tiltalte. Det var helt nødvendig å gjøre det for å få avverget det, sier hun.

Ifølge aktoratet har 16-åringen gjennomført en rekke terrorforberedelser. Han skal blant ha ha deltatt på et nettkurs i hvordan lage eksplosiver av lett tilgjengelige materialer, skriver NRK.

annonse

Da han ble pågrepet fant PST også stoff som ifølge statsadvokatene ble laget etter oppskrift fra en brukermanual for å lage eksplosiver. Den ble funnet på mobilen hans.

PST har kartlagt at den unge gutten har gjort en rekke søk på nettet de mener også kan nyttes til terrorplanlegging. Søkeordene inkluderer «kjempes mot», «vantro» og «himmelens belønning til martyrene», ifølge tiltalen.

16-åringen, som snakker dårlig norsk, har ikke villet la seg avhøre av PST.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse