Krf-leder Kjell Ingolf Ropstad ønsker ikke Frp tilbake i regjering. Foto: NTB Scanpix
Kjell Ingolf Ropstad (KrF). Foto: Ørn E. Borgen / NTB
annonse
annonse

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier de gode løsningene ligger i sentrum, og Krf skal ikke bli et støttehjul for en Ap-Sp-regjering hvis dagens regjering faller.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Det kom frem i hans åpningstale til KrFs landsmøte. Som Krf-leder vil han ha et tydelig kristendemokratisk sentrumsparti.

– Og derfor jobber vi hver dag for å trekke politikken mot sentrum, der de gode løsningene fins, sier Ropstad til NTB, og legger til:

annonse

– Hvis det blir en ny regjering, så må de rødgrønne ta ansvar for det. Da blir det et nytt flertall. Da går vi i opposisjon. Og så kommer vi til å jobbe og fremme KrF-politikk så godt vi kan.

Ropstad sier at Krf kommer til å vurdere alle forslag, enten de kommer fra Frp, Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet eller Senterpartiet.

Les også: KrF og Venstre ønsker lovendring asylbarn ikke kan «straffes for foreldres fei

annonse

Han mener videre at Senterpartiet har valgt feil side i politikken.

– Jeg har respekt for at Senterpartiet har tatt sitt valg. De ønsker å gå til venstre, sier Ropstad.

– Slik jeg hører Senterpartiet og Trygve, så tenker jeg at han ville fått enda bedre gjennomslag med en sentrum-høyre-regjering. Men de har tatt sitt valg, og jeg har ikke noen tro på at de endrer det.

KrF har mistet 5.000 medlemmer på to år

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon