Barnet er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Et foreldrepar som er siktet etter at et spedbarn ble innlagt med alvorlige skader på Universitetssykehuset Nord-Norge, er varetektsfengslet i én uke.

– Barnet, som er under seks måneder gammelt, er innlagt på sykehus med alvorlige skader som kan skyldes at barnet er utsatt for vold, sa påtaleleder Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt til NTB fredag formiddag.

Begge foreldrene er siktet for mishandling av barnet. De er begge varetektsfengslet i én uke med brev- og besøkelsesforbud.

annonse

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han ønsker å bidra til å oppklare saken og har gitt en grundig forklaring, sier mannens forsvarer, Jan Tore Olsborg til Nordlys.

Kripos koblet inn

Politiet etterforsker nå om skadene skyldes vold eller om skadene har en annen forklaring. Kripos er koblet inn, noe som er normalt i saker som omhandler mulig vold mot små barn. De bistår Troms politidistrikt i etterforskningen.

annonse

– Vi har ransaket parets bolig og gjort beslag der, politiadvokat Gøril Lund.

– Vi jobber med videre med å finne ut hva som har skjedd. Vi må holde åpent for at det kan være andre årsaker til som har forårsaket skadene, som underliggende sykdom, sier Lund.

Familien er bosatt og jobber i Tromsø.

Nekter straffskyld

Foreldrene kom selv med barnet til Universitetssykehuset Nord-Norge tidligere denne uken. Sykehuset varslet deretter politiet, etter mistanke om at skadene til barnet var påført.

Foreldrene ble pågrepet onsdag denne uken. Begge nekter straffskyld.

annonse

– Slik saken står nå mener vi det er grunn til å mistenke at skadene er påført av én eller begge foreldrene og anser det nødvendig med varetektsfengsling for å unngå at bevis skal gå tapt, sa Norgård Strand.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon