Nesten 100 politifolk ble skadd da en 1. mai-demonstrasjon kom ut av kontroll i Berlin lørdag kveld. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB
annonse
annonse

Berlins ordfører Michael Müller fordømmer de voldelige opptøyene i byen natt til 1. mai.

NTB melder at «en demonstrasjon med rundt 8.000 venstreaktivister endte med voldelige sammenstøt med politiet.» Politiet opplyser at minst 93 politifolk ble skadd, og at 354 deltakere i protestene ble pågrepet.

Flere tusen venstreaktivister tok del i en tradisjonell 1. mai-protest i Neukölln og Kreuzberg i Berlin. Utpå kvelden ble noen av deltakerne voldelige, og nesten 100 politifolk ble skadd. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB

Demonstrantene kastet flasker og steiner og satte fyr på søppelkasser i gatene.

annonse

– Jeg har ingen forståelse for folk som er innstilt på å bruke vold og benytte seg av den spente situasjonen til å angripe politimenn og politikvinner, sette fyr på gjenstander og dermed sette fredelige demonstranter i fare, sa Müller søndag.

– Vold mot politifolk og blindt, destruktivt raseri har ingenting med politisk protest å gjøre, sier Berlins innenriksminister Andreas Geisel.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon