UTEN EN KNERT: KrF-nestleder Olaug Bollestad gir en kopp kaffe til partileder Kjell Ingolf Ropstad 29. april 2021 under partiets landsmøte, som avholdes digitalt fra Hotel Bristol i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse

Her er vedtakene fra KrF-landsmøtet.

På Kristelig Folkepartis landsmøte, som gikk av stabelen 29. april, har medlemmene fattet flere politiske vedtak foran stortingsvalget 2021.

Partiets nye partiprogram gir en pekepinn på hva som kan ventes hvis Solberg-regjeringen, som består av Høyre, Venstre og KrF, overlever valget.

annonse

På områdene familie og seksualitet vil KrF forby kjønnsskifte frem til myndighetsalder, tilby gratis prevensjon til alle i alderen 16-24 år og erstatte dagens abortlov med en lov som «legger til grunn at fosteret har menneskeverd» og «rett til liv».

Les også: Ropstad gjenvalgt som KrF-leder

For småbarnsforeldre vanker det en ekstra ferieuke samt 53 ukers foreldrepermisjon, mens pårørende som pleier en syk forelder eller ektefelle, skal få kontantstøtte på vel 7.500 kroner i måneden. Hvis KrF får viljen sin, skal tredelt foreldepermisjon skrotes, melder NTB.

annonse

KrF sier dessuten nei til å avkriminalisere narkotika, herunder oppbevaring og bruk av små mengder til personlig konsum. Videre ønsker partiet å utstyre øl-, sprit- og vinflasker med advarsel, på samme måte som dagens etiketter på røyk- og snusemballasje.

Antallet kvoteflyktninger skal derimot økes, og her uten advarende etiketter om mulige skadevirkninger. Fra dagens 3.000 kvoteflyktninger vil KrF ta inn 5.000 i året. I tillegg vil partiet hente 500 migranter fra den nedbrente Moria-leiren i Hellas.

Les også: Rekordsalg av alkohol i fjor – omsetningen økte med 20 prosent

Det er uklart om KrFs vedtak om å myke opp fraværsgrensen litt vil trekke unge velgere. Partiet vil dessuten etablere en strategi for å begrense hvor mye tid barn og ungdom tilbringer foran PC-skjermen.

Helfrelst på klima og miljø har KrF neppe blitt, men partiet vil ikke desto mindre stanse oljeleting i nye områder og gjøre det mulig å pante svenske flasker i Norge.

Dessuten skal du kunne få offentlig tannbehandling med egenandel, på lik linje med dagens egenandel hos allmennlegen, samt pusse opp kåken med skattefradrag.

Kraftige reaksjoner på SVs abortvedtak

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse