Temperaturen i Antarktisk holder seg stabil. Her bilder tatt i nærheten av den norske forskningsstasjonen Troll i Dronning Maud land i Antarktis. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Siden slutten av 60-tallet har forskere fra Bergen målt både temperaturer, havstrømmer og saltinnhold i havet og under isen på Sørpolen. Siden «alle» har snakket om klimaendringer, er de overrasket over sine egne resulatet.

Det er nemlig ingen økning i temperaturen, melder TV 2.

– Dønn stabilt

annonse

– I enkelte områder ser vi sterk smelting, men i det området vi har fokus på og som vi tenker er noe av de viktigste områdene å studere, er det dønn stabilt, sier Oseanograf og seniorforsker ved NORCE, Svein Østerhus.

– Du snakker litt mot dommedagesprofetiene nå? spør kanalen.

– Klimamodellene viser at det kommer til skje noe i de områdene vi måler, men så langt har vi altså ikke sett noen endringer av betydning. Den is-bremmen vi studerer er ikke blitt noe tynnere, snarere tvert imot, sier Østerhus.

annonse

– Mange snakker om at Antarktis vil smelte, tar de feil?

– Det er rett at det i enkelte områder er issmelting. I nord smelter sjøisen. Det gjør den på Grønland og i deler av Antarktis også, men det som virkelig betyr noe når det gjelder økning i havnivået, ja der skjer det heldigvis veldig lite, påpeker forskeren.

Siden slutten av 60-tallet har Bergens-miljøet plassert ut instrumenter som måler både temperaturer, havstrømmer og saltinnhold i havet og under isen på Sørpolen. Det er fra disse instrumentene at resultatene har fremkommet.

Norge har vært verdensledende og først ute når det gjelder langtidsmålinger i Antarktis, melder TV 2.

TV 2 har ikke intervjuet noen av de sedvanlige «klimaforskerne» til denne saken, eksempelvis fra CICERO. Uvisst av hvilken grunn. 

Hvilke værdata legges til grunn for påstanden om «klimakrise»?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon