Elbiler lades. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Venstresiden advares om at Arbeiderpartiet tenker å innføre elbil-moms om de kommer i regjering.

Avgiftspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Svein Roald Hansen, mener det må bli en slutt på elbil-subsidieringen, skriver E24.

– Dette handler om hvor lenge staten skal subsidiere store og kostbare elbiler. Det har nå kommet svært mange elbiler i segmentet under 600.000 kroner, sier han.

annonse
Aps avgiftspolitiske talsperson, Svein Roald Hansen, vil ha moms på elbiler. Foto: Terje Pedersen / NTB

Hvis Ap får med seg sine eventuelle regjeringspartnere på dette, så må det betales vanlig merverdiavgift på 25 prosent av den delen av kjøpsprisen som overgår 600.000 kroner.

Generalsekretær i Norsk Elbilforening, Christina Bu, reagerer kraftig og mener dette vil få konsekvenser for Norges klimapolitikk.

– Vi synes det er for tidlig å innfase elbil-moms fra 2022. Da risikerer vi at Norge ikke når 2025-målet, sier hun og legger til:

annonse

– Det er altså under fire år til alt nytt skal være elektrisk. Elbil-andelen er god i småbilsegmentet, men mye dårligere i de større segmentene. For å nå målet, må vi elektrifisere alle segmenter.

Generalsekretær i Norsk elbilforening Christina Bu Foto: Mariam Butt / NTB

På spørsmål om ikke dette kun gjelder folk som har mye penger, svarer Bu dette:

– 600.000 er mye penger, men dette vil også ramme vanlige familier som har behov for elbiler med større plass og lang rekkevidde.

Bu får støtte av Frps Bård Hoksrud.

– Jeg mener man ikke bør innføre moms på elbiler enda. Ap og SV er opptatt av å flå bilistene mest mulig. Å gjøre elbiler dyrere hjelper ikke de som av ulike grunner trenger bensin eller diesel, sier Hoksrud.

Hoksrud vil ha 120 kilometer på veien

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon