- Resett - https://resett.no -

Arbeiderpartiet: – Kommer vi i regjering så blir det elbil-moms fra årsskiftet

Venstresiden advares om at Arbeiderpartiet tenker å innføre elbil-moms om de kommer i regjering.

Avgiftspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Svein Roald Hansen, mener det må bli en slutt på elbil-subsidieringen, skriver E24. [1]

– Dette handler om hvor lenge staten skal subsidiere store og kostbare elbiler. Det har nå kommet svært mange elbiler i segmentet under 600.000 kroner, sier han.

annonse
Aps avgiftspolitiske talsperson, Svein Roald Hansen, vil ha moms på elbiler. Foto: Terje Pedersen / NTB

Hvis Ap får med seg sine eventuelle regjeringspartnere på dette, så må det betales vanlig merverdiavgift på 25 prosent av den delen av kjøpsprisen som overgår 600.000 kroner.

Generalsekretær i Norsk Elbilforening, Christina Bu, reagerer kraftig og mener dette vil få konsekvenser for Norges klimapolitikk.

– Vi synes det er for tidlig å innfase elbil-moms fra 2022. Da risikerer vi at Norge ikke når 2025-målet, sier hun og legger til:

annonse

– Det er altså under fire år til alt nytt skal være elektrisk. Elbil-andelen er god i småbilsegmentet, men mye dårligere i de større segmentene. For å nå målet, må vi elektrifisere alle segmenter.

Generalsekretær i Norsk elbilforening Christina Bu Foto: Mariam Butt / NTB

På spørsmål om ikke dette kun gjelder folk som har mye penger, svarer Bu dette:

– 600.000 er mye penger, men dette vil også ramme vanlige familier som har behov for elbiler med større plass og lang rekkevidde.

Bu får støtte av Frps Bård Hoksrud.

– Jeg mener man ikke bør innføre moms på elbiler enda. Ap og SV er opptatt av å flå bilistene mest mulig. Å gjøre elbiler dyrere hjelper ikke de som av ulike grunner trenger bensin eller diesel, sier Hoksrud.

Hoksrud vil ha 120 kilometer på veien [2]

 

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse