Proud boys-medlemmene Joseph Biggs og Ethan Nordean før stormingen av Kongressen. De er siktet for sin deltakelse i opprøret i Washington. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB
annonse
annonse

Etter å ha blitt stemplet som en terrorgruppe nedlegger nå Proud boys virksomheten i Canada.

Det var den politiske kommentatoren og mediepersonligheten, canadieren Gavin McInnes, som stiftet Proud boys i USA i 2016, skriver NTB.

Gavin McInnes. Foto: Steven Ferdman/REX

Gruppen uttrykte støtte til tidligere president Donald Trump, men amerikanske politimyndigheter anså dem som ekstremister.

annonse

Etter kongressopprøret i Washington 6. januar, da Kongressen ble stormet, satte canadiske myndigheter gruppen på listen over terrorgrupper. Nå varsler gruppen at den oppløses.

Medlemmer av Proud boys foran U.S. Capitol. Foto: REUTERS/Jim Urquhart

En representant for gruppen skriver følgende:

«Sannheten er at vi verken er terrorister eller en hvit makt-gruppe. Vi er elektrikere, snekkere, økonomiske rådgivere og mekanikere. Og mer enn noen annet er vi fedre, brødre, onkler og sønner.»

annonse

 

Proud boys blir beskyldt av media, også i Norge, for å tilhøre den rasistiske «Hvit makt» grupperingen, men har flere svarte medlemmer i sine rekker.

Henry “Enrique” Tarrio er en av flere svarte medlemmer i Proud boys. Foto: AP/Allison Dinner

 

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon