Bergen 20190509. Gard Steiro deltar på toppmøtet under nordiske mediedager i Bergen Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

– Avisen har laget faktabasert journalistikk på en måte vi sjelden har sett, opplyser juryen, ifølge NTB.

Tildelingen begrunnes med at avisen kontinuerlig har oppdatert om utviklingen av coronasmitte – lokalt, nasjonalt og internasjonalt – samt antall innlagte og døde – fra begynnelsen av mars i fjor har. Etter hvert ble tjenesten også utvidet til å omfatte andre faktaopplysninger, som tilgang til vaksiner og antall vaksinedoser.

Juryen for Den store journalistprisen viser til at VG har bidratt til smittevern og folkehelse.

annonse

– Helt siden 3. mars i fjor har folk daglig fulgt med på VGs koronaoversikt. Den har både opplyst og beroliget. Den har gjort vår kamp mot smittespredningen mer effektiv. VG har fylt, og fyller, et enormt informasjonsbehov, sier juryleder Finn E. Våga.

Coronaoversikten har snart fått 400 millioner sidevisninger. VG-redaktør Gard Steiro sier responsen fra leserne har vært overveldende.

– Det er alltid en ære å vinne Den store journalistprisen. I år oppleves anerkjennelsen ekstra gjev, for pandemien er utvilsomt den største saken i vår tid, sier han.

annonse

Prisen er på 100.000 kroner og deles ut av Norsk Presseforbund. Bak prisen står Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, NRK og TV 2.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon