Danmarks utlendings- og integreringsminister Mattias Tesfaye. Foto fra Socialdemokratiet Danmark
annonse
annonse

Regjeringen har en liste over land der det kan bli aktuelt.

Danmarks utlendings- og integreringsminister Mattias Tesfaye var nylig i Rwanda, men vil ennå ikke si hvor eventuelle mottak i utlandet kan havne, skriver NTB.

– Vi har presentert vår idé om en ny asylpolitikk for en lang rekke land i og utenfor Europa. Og så har vi identifisert en håndfull land vi vil prøve å komme i dialog med. Jeg har ikke tenkt å si hvilke land, sier han.

annonse

– Vi kommer ikke til å se gjennom fingrene med at land bryter menneskerettighetene. Der har vi en åpenbar juridisk forpliktelse, og jeg synes også vi har en politisk og moralsk forpliktelse. Det betyr ikke at det aktuelle landet nødvendigvis må være et demokrati, slik vi forestiller oss det, fortsetter den sosialdemokratiske ministeren.

Allerede før valget i 2019 gikk Aps søsterparti i Danmark, Socialdemokratiet, inn for en omfattende endring av asylsystemet, der søknader behandles utenfor Danmarks grenser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon