Skjermbilde Dagbladet
annonse
annonse

Dagbladets kommentator Morten Strand mener corona rammer «særlig hardt land som er styrt av autoritære populister og sjåvinister fra ytre høyre». Han tar aldeles feil, mener samfunndebattant George Gooding.

Man kan kalle det ytre-høyre sykdommen, eller kanskje ytre-høyre psyken? spør Morten Strand i innlegget med tittelen «Ytre-høyre viruset».

«[M]ange av de landene som er – og har vært – hardest rammet av pandemien, har vært styrt av ytre høyres aller rankeste riddere. Ofte er de nasjonalister og sjåvinister, som betrakter sykdom som uttrykk for svakhet, og ofte ikke tror på – eller er skeptiske til – vitenskap. Som har løyet og underslått fakta i sin kommunikasjon med folket. Og som er – eller demonstrerer vilje til å være – autoritære ledere,» skriver Strand og nevner Trumps USA, Brasils Jair Bolsonaro, Indias Modi og Russlands Putin.

annonse

Gooding påpeker imidlertid i et innlegg på Facebook at disse landene slett ikke ligger på topp.

Artikkelen fortsetter.

I dødsfall per innbygger, ligger disse landene på 13. (Brasil), 17. (USA), 59. (Russland) og 114. (India) plass.

annonse

– Det man ser hos lockdown-manikere er at de er fullstendig blendet av medienes fremstilling av verden, uten noen som helst tilnærming basert på fakta, skriver Gooding og fortsetter.

– Så lenge Trump var president var det populært i pressen å omtale USA som «hardest rammet» av pandemien. Det har selvsagt USA aldri vært, til tross for at forutsetningene lå veldig godt an til det. Alle de store lockdown-landene i Europa gjorde det jo stadig verre enn USA, men de hadde jo innført lockdown, så da telte de ikke med når de faktisk hadde verre tall enn USA.

Gooding skriver at blant landene på topp 20 i verden, hvis man utelater Øst-Europa, finner man Belgia (10.), Italia (12.), UK (14.), Peru (15.), Spania (19.) og Mexico (20.)

– Ingen av disse kan sies å ha vært ledet av «ytre høyre» under pandemien. Peru, Spania og Mexico må sies å ha vært ledet av sterkt venstreorienterte regjeringer, mens Belgia og UK er mer i retning av Erna Solbergs Høyre. Italia har vært ledet av en populist med innslag fra både venstre og høyre, mener samfunnsdebattanten.

Han mener det skapes en falsk assosiasjon mellom politisk retning og vanstyre mot viruset. «Hvis man har lyst til at det skal være sant, så er det sant.» Slik har vårt emokrati blitt, skriver Gooding før han blåser ut:

– Det hadde vært greit, det, om slike idioter bare slapp til i spaltene hos Dagbladet, men nå styrer de faktisk livene til oss alle sammen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon