Pfizer skrur opp forventningene til vaksinesalget kraftig. Illustrasjonsfoto: Esteban Felix / AP / NTB
annonse
annonse

Legemiddelgiganten Pfizer regner med å selge covid-19-vaksiner for 26 milliarder dollar i år. Det er en kraftig oppjustering fra tidligere prognoser på 15 milliarder, melder NTB.

Den nye prognosen, som tilsvarer salg for rundt 216 milliarder norske kroner, er basert på avtaler som er inngått med myndigheter verden over om vaksineleveranser. Selskapet har som mål å levere 1,6 milliarder doser av vaksinen, som er utviklet i samarbeid med tyske Biontech.

Tallene kommer fram i selskapets kvartalsrapport, som ble presentert tirsdag.

annonse

Pfizer-vaksinen har unngått de negative oppslagene etter bivirkninger hos konkurrentene AstraZeneca og Janssen-vaksinen.

Mens enkelte vaksineprodusenter, som Johnson & Johnson, selger sine vaksiner til kostpris så lenge pandemien pågår, vil Pfizer tjene penger på sin vaksine, skriver Reuters.

– Jeg er ekstremt stolt av hvordan vi har begynt 2021, med sterke økonomiske resultater i første kvartal. Selv når vi ser bort fra veksten som skyldes den nye vaksinen, øker inntektene fra driften med 8 prosent, i tråd med målet om 6 prosent årlig vekst fram til 2025, sier konsernsjef Albert Bourla.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon