Tony Burner. Skjermbilde: Facebook.
annonse
annonse

Tony Burner fra Drammen SV sladret på Ulf Erik Knudsen fra Frp da han brukte «Innvandrersmitte», men ordføreren gav Knutsen medhold.

Etter ett år med harde tiltak og høy smitte blant innvandrere, skulle formannskapet i Drammen finne løsninger, skriver Drammen Live24. Men da  tidligere stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen brukte ordet «innvandrersmitte», reagerte bystyrerepresentant Tony Burner.

Han klaget ordbruken inn til ordføreren, og hevdet at Ulf Erik Knudsen «drev med en snik-normalisering av stigmatiserende retorikk». Burner mente også at det var oppsiktsvekkende at ingen andre i formannskapet reagerte.

annonse

Les også: SV-politiker Tony Burner om Gilanis SIAN-dialog: – De får oppmerksomhet servert på et sølvfat

Professor Tony Burner sitter for SV i kommunestyret i Drammen. Han er tilhenger av scenenekt, og har omtalt Resett som en «rasistblogg» på Dagsnytt 18. Han slår fast at språk betyr noe.

annonse

– Når Frps representant i formannskapet konsekvent har renvasket begrepet «innvandrersmitte», uten noen reaksjoner fra noen, så har det per i dag blitt normalisert. Jeg synes det er utrolig trist å være vitne til det. Og det sier mye om hvor viktig det er å reagere på stigmatiserende retorikk før en snik-normalisering finner sted. Det påligger et særskilt ansvar på oss folkevalgte, sier Burner til Fremtiden.

Ulf Erik Knudsen mener på sin side at Burner bør være mer opptatt av å diskutere problemet.

Ordfører Monica Myrvold Berg fra Ap gav Ulf Erik Knudsen medhold.

– «Innvandrersmitte» betyr nok i utgangspunktet smitte blant innvandrerbefolkningen. I så måte er det et nøytralt begrep for å beskrive en utfordring Drammen og mange andre kommuner har. Det var slik jeg oppfattet bruken av ordet, sier Myrvold.

Les også: SV-politiker Nasir Gondal trekker seg fra dialogmøtet med SIAN

Ulf Erik Knudsen slår fast at han i sine 30 år som politiker aldri har opplevd at noen reagerer slik på språkbruk og tar seg bryet med å sende det til ordføreren.

annonse

Burner mener at ordbruken kan gi moralske følger for hvordan vi snakker om hverandre.

SV-politiker Tony Burner vil kvotere innvandrere inn i politikken

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon