Fotomontasje: Lan Marie Berg / Terje Pedersen / Christian Tybring-Gjedde / Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Folk i Oslo i dag kjører folk rundt i ring for å lete etter parkering, mener Frp-profilen.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Mens byrådet driver med ovenfra og ned-politikk som er ideologisk styrt, så mener vi de heller bør styre nedenfra og opp. Det er en forskjell på å belære folk eller å lytte til dem, og der mener jeg byrådet svikter folket, sier Christian Tybring-Gjedde til ABC Nyheter.

Han mener byrådets kutt i parkeringsplasser holder på å kvele sentrum.

annonse

– Min første tanke er at den byen jeg vokste opp i med pulserende byliv holder på å forsvinne. Fremkommeligheten blir helt umulig, sier han, og trekker frem et eksempel:

– Du kan ikke sykle til Kiwi og få med deg tre-fire bæreposer hjem. Du trenger en bil, og da trenger også folk et sted å sette bilen.

Les også: MDG-byråd: – Sentrum bør være på folk flests premisser, ikke bilenes

annonse

Tybring-Gjedde vedgår at det er visse miljøer i byen der mange beboere ønsker færre biler, men det er i indre by der man ikke trenger bil, mener han. De som tenker slik bekymrer seg kanskje ikke for problemene til næringslivet og de som bor utenfor sentrum, spekulerer han.

– Det er håndverkere som skal på oppdrag og kunder hos småbutikker over hele byen. Hvor mener byrådet at disse skal parkere bilen? spør Tybring-Gjedde.

– Jeg sykler selv til jobben, og det er helt greit det, men hva skal man gjøre om vinteren? Man kan jo ikke sykle da! Oslo er ikke som København der hele byen er paddeflatt. Typografien vår er helt annerledes og byen er ikke tilrettelagt for det, sier han og peker på det kuperte landskapet fra for eksempel Holmenkollen eller Nordstrand og ned til Oslo sentrum.

MDG-Lan har fjernet nesten 5.000 parkeringsplasser – Jeg er veldig fornøyd

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon