Frps Jon Helgheim reagerer etter nyhetsoppslag om sørpolen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Jon Helgheim er skeptisk til dommedagsprofetiene i klimadebatten etter nyhetsoppslag om forholdene på Sørpolen. Han får mye støtte i eget kommentarfelt.

For noen dager siden fortalte norske forskere at det ikke har vært temperaturøkninger i Antarktis på 40 år. Forskerne var overrasket ettersom det har vært stort fokus på klimaendringer i samfunnsdebatten.

– Dønn stabilt

annonse

– I enkelte områder ser vi sterk smelting, men i det området vi har fokus på og som vi tenker er et av de viktigste områdene å studere, er det dønn stabilt, sa Oseanograf og seniorforsker ved NORCE, Svein Østerhus.

– Klimamodellene viser at det kommer til å skje noe i de områdene vi måler, men så langt har vi altså ikke sett noen endringer av betydning. Den is-bremmen vi studerer er ikke blitt noe tynnere, snarere tvert imot, la han til.

Miljøvennlige Frp

annonse

Frp-politiker Jon Helgheim reagerer etter uttalelsen fra de norske forskerne.

– Det er slett ikke sikkert dommedagsprofetiene om klimaendringene er riktige. Norske forskere har observert forholdene i kritiske områder på Sørpolen i 40 år, og finner ingen endringer. Klimamodellene som har vært grunnleggende for mye politikkutforming, kan være feil, skriver han på Facebook.

Helgheim insisterer likevel på å føre en miljøvennlig politikk.

– Uansett er det lurt å føre en trygg og miljøvennlig politikk. En politikk som baserer seg på fremtidsoptimisme og ny miljøvennlig teknologi. Ekstreme politikkendringer basert på frykt og overdramatisering er farlig. Historien er full av eksempler på at radikale krefter og forhastede beslutninger gjør ting verre, skriver han.

I kommentarfeltet sitt får Helgheim mye støtte.

– Kloke ord! Godt noen politikere har bevart fornuft og vett! skriver en kvinne.

– Beklageligvis brukes klima som brekkstang i enhver sak. Med alt fra å fremme kollektive boløsninger, til kampen mot bilen, og kampen for dyrevern. Og alle disse menneskene som ønsker å bruke klima som brekkstang for sine saker, finner veien i både organisasjoner som cicero, departementene og mer til. Og det finnes snart ikke en eneste sak man ikke blander klima inn i, skriver en annen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon