Fotomontasje: Jan Petter Sissener / Knut Falch / NTB / Kari Elisabeth Kaski / Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

På SVs landsmøte forsikret Audun Lysbakken at «festen til de rike snart er slutt». SV-lederen lover å øke formuesskatten og gjeninnføre arveavgiften.

SV-leder Audun Lysbakken preger flere av partiets produkter i valgkampen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Jan Petter Sissener svarer at det bare er å bestille flyttebil til utlandet. Men SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski forsvarer skatteøkninger. Hun tror at det er bra for norsk økonomi.

– De vi hører mest fra i mediene, er de som driver korstog mot formuesskatten og vil ha gjennomslag mindre beskatning, sier Kaski til Nettavisen, og hevder at skatt er populært:

annonse

– Andre nordmenn betaler formuesskatten med glede.

Les også: SV-Kaski vil ha en skattefinansiert grønn bank

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski og partileder Audun Lysbakken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kaski mener også at formuesskatten har betydning for effektiviteten til norsk økonomi, og da i en positiv forstand. Hun tror at den er bra for norsk økonomi, og at Sissener ikke har faglig belegg for sine uttalelser.

annonse

SV vil også gjeninnføre arveavgiften, slik at en må betale 30 prosent av arv over fem millioner, og sytti prosent om en arver over hundre millioner. Hensikten med det er å forhindre dynastibygging.

– Vi har stadig flere rike arvinger i Norge, og for de rikeste bør det lønne seg å arbeide, ikke å arve. Det bør finne gjenklang blant også på høyresiden, at man kan skape sin egen lykke og å gi noe tilbake samfunnet, mener SVs finanspolitiske talsperson.

Kaski: Olje er ulønnsomt

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon