Ekspolitimannen Eirik Jensen. Foto: Geir Olsen / NTB
annonse
annonse

Den tidligere polititoppen Eirik Jensen klager Norge inn for Den europeiske menneskerettsdomstolen fordi han mener han ikke har fått en rettferdig rettergang.

– Jeg mener det er flere mangler ved etterforskningen. Måten Spesialenheten har etterforsket saken på er under enhver kritikk. Jeg har jobbet med dette i 26 år og vet hva jeg snakker om, sier Jensen til Nettavisen.

Jensen har anført brudd på artikkel 6 og 6.3 som omhandler retten til rettferdig rettergang.

annonse

– Vi mener det er gjort mange, hver for seg, alvorlige krenkelser av norsk lov og Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK), altså om grunnleggende rettigheter, sier Jensens forsvarer Sigurd Klomsæt til Nettavisen og fortsetter:

– Det gjelder det vi mener var manglende innsyn av dokumenter i egen sak, noe som umuliggjorde en kontradiksjon av anklagene. Det er også andre feil som samlet, etter vårt syn, gjorde at Jensen ikke fikk oppfylt kravet om en rettferdig rettergang. Feilene ble ikke gjort av domstolen.

Jensen ble dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og brudd på grove narkotikaforbrytelser i den mye omtalte Cappelen-saken i juni i fjor.

annonse

I november avviste Høyesterett Jensens anke, og dommen er dermed rettskraftig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon