Ifølge Erna Solberg fikk arbeidet med lovforslaget fart under Frp-justisminister Jøran Kallmyr. Frp-leder Siv Jensen sier hun er glad for at regjeringen legger fram en slik proposisjon. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

På fredag vil regjeringen fremme et lovforslag mot gjengkriminalitet der det åpnes for at retten kan forby en kriminell sammenslutning.

– Vi gir domstolene anledning til å forby grupper som driver med alvorlig kriminalitet. Målet er å kriminalisere deltakelse i og rekruttering til kriminelle grupper, sier statsminister Erna Solberg til VG.

Det foreslås nye bestemmelser i straffeprosessloven som åpner for at retten kan forby en kriminell sammenslutning, samt at de som deltar i, rekrutterer medlemmer til eller på annen måte viderefører aktiviteten i en kriminell sammenslutning som er forbudt, kan straffeforfølges.

annonse

Arbeidet med lovforslaget fikk fart under Frp-justisminister Jøran Kallmyr. Siv Jensen sier ifølge NTB at hun er glad for at regjeringen legger frem en slik proposisjon.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon