- Resett - https://resett.no -

Republikanere truer med å bryte opp Facebook etter Trump-avgjørelse: – Det er en trist dag for Amerika

Flere republikanske topp-politikere er rasende og mener ytringsfriheten er i fare etter at Facebook opprettholdt utestengelsen av tidligere president Donald Trump i en kunngjøring onsdag.

– Det er en trist dag for Amerika. Det er en trist dag for Facebook fordi jeg kan fortelle deg at en rekke kongressmedlemmer nå ser på: vil de bryte opp Facebook? Vil de sørge for at de ikke har monopol? Jeg kan fortelle deg at det er to forskjellige standarder, en for Donald Trump og en for en rekke andre mennesker som er på deres side, uttalte Trumps tidligere stabssjef Mark Meadows i et intervju med Fox News etter Facebook-kunngjøringen.

annonse

– Skammelig

Forlengingen av utestengelsen gjelder også Instagram, som er eid av Facebook.

Flere topp-republikanere reagerte voldsomt da det ble kjent at Facebook ikke ønsker å slippe til Donald Trump igjen.

annonse

– Facebooks beslutning om å opprettholde sitt forbud mot president Donald Trump er ekstremt skuffende. Det er klart at Mark Zuckerberg ser på seg selv som dommer for ytringsfrihet, sa den republikanske senatoren Marsha Blackburn i en uttalelse.

– Skammelig. Til dere liberale som feirer Trumps sosiale medieforbud: Hvis Big Tech-oligarkene kan stilne den tidligere presidenten, hva skal da hindre dem i å stilne deg? skriver Ted Cruz på Twitter.

– Korrupte

Også Donald Trump har reagert.

I i en uttalelse på sin nye kommunikasjons-plattform [5] skriver han at han er fratatt ytringsfriheten.

annonse

– Det Facebook, Twitter og Google har gjort, er fullstendig skammelig og flaut for landet vårt. USAs president er blitt fratatt ytringsfriheten fordi venstreradikale galninger er redde for sannheten, men sannheten vil komme ut uansett, større og sterkere enn før.

– Folk i landet vårt vil ikke godta dette! Disse korrupte medieselskapene må betale en politisk pris, og aldri igjen få lov til å ødelegge og desimere valgprosessen vår.

Også Twitter nekter Trump å komme tilbake. Den tidligere presidenten hadde over 80 millioner følgere.

Tegn abonnement [6] eller støtt oss på andre måter [7] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474