annonse
annonse

Ex-muslimen Jamal er an av mange som blir fryst ut av familien og sanksjonert med trusler og vold når de forlater islam.

Han var rundt 15 år da han forlot den sunni-muslimske troen sin. Han ble fort møtt med råd om å be eller lese mer i koranen. Han ble stengt inne i et rom alene da han ikke lyttet. Den eneste han fikk lov til å prate med var en religiøs skikkelse som skulle overtale han. Da det ikke lyktes, får han hjelp til å kontakte myndighetene for å komme seg ut.

Så skjer det som ikke skulle skje.  Han møter sin mor og blir lurt til å besøke familiens hjem en siste gang. Der møter han sinte mannlige familiemedlemmer, som alle gikk til fysisk angrep på han. Dette er bare an av mange historier somaliske ex-muslimer møter, og historien hans er viktige for å inspirere andre som tror de er alene. Denne inspirerende unge mannen går foran, og det krever mye mot.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon