Illustrasjonsfoto: Godong/UIG/REX
annonse
annonse

Tiltakene er strenge, skoler og restauranter er stengt, butikker stenger tidlig hver kveld.

Bortsett fra moskeene, de er fulle av troende samlet til kveldsbønn under Ramadan.

Verdens helseorganisasjon (WHO) frykter økt smittespredning under muslimenes ramadan-feiring. Her fra Karachi i Pakistan. Foto: Fareed Khan / AP / NTB

Nabolandet India er rammet av en kraftig virusbølge. Pakistan frykter det samme. Men på den andre siden kan en innblanding utløse konfrontasjoner og sammenstøt i den konservative islamske republikken, skriver NTB.

annonse

Les også: Ap-politiker bosatt på Stovner reiste til familien i Pakistan

– Det er så mye bekymring for at religiøse grupper skal reagere. Det er en svak regjering. Alt er bare halvhjertet, sier legen Saeedullah Shah i Pakistan Islamic Medical Association.

I Pakistan er helsevesenet lite utbygd, og det uføres få virustester. Det er registrert over 840.000 smittede og 18.500 dødsfall. Men her er mørketallene sannsynligvis store.

annonse

Tiltakene er strenge, men moskeene er fredet. De troende har lite å frykte, sier Maulana Muhammad Iqbal Rizvi, som styrer Markazi Jamia-moskeen i Rawalpindi, og avviser en sammenlikning med India.

– Våre bønner er annerledes. De er ikke-troende, og vi er muslimer. Vi ber til Allah, det er grunnen, sa han og insisterte på at alle restriksjoner respekteres.

Les også: Det er noe som skurrer med de globale pandemitallene (+)

Slike holdninger gjennomsyrer samfunnet Selv statsminister Imran Khan uttalte at «i India dør folk i gatene, men Allah har vært god med oss sammenlignet med resten av verden». Men det var religiøse samlinger som skapte det katastrofale utbruddet i India.

I en meningsmåling svarte 64 prosent viruset ikke er så farlig som det påstås.

– Gud er god mot oss. Hvis han har sendt denne sykdommen, er det han som skal helbrede oss, sier en av de troende i Markazi Jamia-moskeen.

Smittespredning: – Sykdom i familien, sier de, og drar på ferie til Pakistan

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon